Οι θεραπευτικές ιδιότητες του Ανανά!!!

blog
0




Η μεγάλη του περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, καθώς και το γεγονός ότι είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, μεταξύ των οποίων η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, το ασβέστιο, ο φώσφορος και το κάλιο, έχουν κάνει τον ανανά ιδιαίτερα δημοφιλή σε όσους ακολουθούν μια πιο υγιεινή διατροφή.

Το τροπικό αυτό φρούτο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και χοληστερόλη, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Η σύστασή του έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί να παρέχει ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία μεταξύ των οποίων είναι και οι παρακάτω:

– Η βρωμελαΐνη αποτελεί ένα σύνθετο μίγμα ουσιών που απαντάται στον ανανά, με τα περισσότερο μελετημένα συστατικά της να είναι μια ομάδα πρωτεολυτικών ενζύμων που φαίνεται να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαδικασία της πέψης. Οι ευεργετικές επιδράσεις της βρωμελαΐνης δε φαίνεται να περιορίζονται στην προαγωγή της υγείας του πεπτικού, καθώς κάποιες μελέτες υποστηρίζουν ότι θεραπευτικές δόσεις αυτής μέσω συμπληρωμάτων μπορούν να παρέχουν ευεργετικά οφέλη στη φλεγμονή, στην πήξη του αίματος και στην αναστολή της ανάπτυξη ορισμένων όγκων.

– Η υψηλή περιεκτικότητα του ανανά στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C μπορεί να συμβάλλει στην προστασία έναντι της εμφάνισης νοσημάτων φθοράς όπως καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και καρκίνου, ενώ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύοντας έναντι του κοινού κρυολογήματος. Η πλούσια σε αντιοξειδωτικά σύσταση του ανανά, όπως και άλλων φρούτων, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη.

Πηγή: onmed.gr

Πηγή : e-reportaz.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !